Santa Barbara (dag 4)

De rit van gisteren was lang. Gelukkig hebben we een volle dag om bij te komen in het zonnige Santa Barbara.

We ontbijten bij de Farmer Boy. Ook bij dit ontbijtrestaurant serveren ze American Pancakes, in een “Full Stack” met vruchtjes. Deze configuratie is meer dan 1000 caloriën. Dus dan moeten we er wel tegenaan kunnen.

Full Stack Pancakes

Aan het strand is het rustig. De pier heeft winkels en restaurants, maar wordt voornamelijk gebruikt als parkeerterrein.

De kustlijn is prachtig om te zien. Achter het strand een rij palmbomen en daarachter bergen.

Een bekende attractie van Santa Barbara is The Old Mission. Met oud bedoelen ze eind 18e eeuw. Het gebouw maakt niet echt indruk. De mooie straattekeningen die ervoor liggen, zijn gesponsord door lokale bedrijven.

We besluiten de bergen van nog wat dichterbij te gaan bekijken. Er is een hike trail waarmee we bij Seven Falls uitkomen, een waterval bestaande uit zeven etages. De trail is 1,7 mijl met 700 feet hoogteverschil. Deze getallen zeggen ons niet zoveel.

Als we door de brandende zon naar boven klimmen, is het toch pittiger dan we dachten. We komen onderweg diverse auto’s tegen van de Sheriff Search & Rescue, de ambulance en de brandweer. Boven ons draait een helikopter cirkels. Er lijkt iemand vermist te zijn of onwel geworden.

Daar kan ik me wel iets bij voorstellen. Het pad is stijl en best gevaarlijk. Als je niet oplet, valt je zo een afgrond in. Toch komen we genoeg mensen tegen die het aandurven. De vrouwen gekleed in strakke sportkleding en de mannen met ontbloot bovenlijf.

Onderweg worden we lekgeprikt door de muggen en smelten we weg in de brandende zon, maar we voltooien de tocht tot de zeven watervallen. Helaas is het riviertje waar de watervallen door gevoed worden opgedroogd. We moeten het dus doen met een droge rivierbedding en onze eigen verbeelding. Maar dat is niet erg, want wat we wel om ons heen zien maakt veel goed.

2 gedachten over “Santa Barbara (dag 4)

 • 3 juli 2022 om 15:31
  Permalink

  Oh ik klink nou echt als een moeder maarrehh.. Smeren jullie je goed in? En een flesje water mee!

  Lekker bezig mannen, ik ben benieuwd naar de volgende verhalen!

  Beantwoorden
 • 3 juli 2022 om 18:54
  Permalink

  Goed om te horen dat die 1000 calorieën aan pancakes er alweer afgelopen zijn! 💪🏼

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *