Joshua Tree en Indian Wells (dag 6)

Joshua Tree en Indian Wells (dag 6)

Het belooft een mooie dag te worden, want we gaan ons eerste nationale park bezoeken: Joshua Tree. Maar niet voordat we bij de Waffle Spot de beste wafels van Californië geproefd hebben.

Om Joshua Tree te bereiken, moeten we landinwaarts rijden naar de Mojave woestijn. Onderweg zien we enorme hoeveelheid windmolens, die pal naast elkaar staan.

In de dorpen die we passeren, zien we veel Amerikaanse vlaggen. De meeste attracties en musea zijn dicht vandaag. Dat komt omdat het 4 juli is, The 4th of July, de Amerikaanse onafhankelijkheidsdag. Aangezien wij naar een nationaal park gaan, merken we verder weinig van de feestelijkheden.

Wanneer we in de buurt van het park komen, zien we de typerende boompjes al staan. De Joshua Trees, of Yucca brevifolia, zijn overal te vinden en geven het park haar naam.

We betreden het park via de westelijke ingang. Het is een bijzonder landschap. Niet alleen de boompjes maar ook de rotsen zijn heel apart. Grote stenen die op vreemde manieren gestapeld lijken.

Als we uit de auto stappen, merken we dat het heet is. Met de brandende zon op ons hoofd lopen we de trail van Hidden Valley en die van de Baker Dam.

Tussen de spaarzame vegetatie zien we af en toe een chipmunk voorbij schieten. De diertjes zijn te schuw om ze op de gevoelige plaat vast te leggen.

Er zijn een aantal routes door het park, met stopplaatsen bij de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals Skull Mountain en Arch Rock.

We verlaten het park weer via de zuidelijke ingang. Maar niet voordat we de lang de Cholla Cactus Garden rijden. Hier vind je grote hoeveelheden Cylindropuntia bigelovii cactussen, ook wel de teddy-bear cholla genoemd.

De cactussen zijn me niet gunstig gezind. Bij de geringste aanraking boren de kleine naaldjes zich met honderden tegelijk in mijn huid en kleding. Vervolgens is het een moeizaam en pijnlijk proces om ze te verwijderen.

Als we naar beneden afdalen van de Mojave woestijn naar de Colorado woestijn, merken we dat de temperatuur oploopt. Waar we in de Mojave gewend waren aan een graadje of 32 met een koel briesje, loopt het kwik al snel op naar 40 graden Celsius als we steeds verder afdalen tot in de valley.

Van Joshua Tree rijden we.door naar Indian Wells, langs de beroemde tennisbanen. Ons hotel is gelegen naast één van de maar liefst 100 golfbanen die deze omgeving rijk is. Indian Wells ligt vlakbij Palm Springs. Een geliefde plaats voor de rich and famous. Vele Hollywood-sterren hebben hier een vakantiehuis.

Ook wij kunnen even genieten van een beetje luxe. Ons Renaissance resort is van alle gemakken voorzien. Met uitzicht op de golfbaan, uiteraard.