Horseshoe Bend en Antilope Canyon (dag 9)

Page, Arizona is onze volgende stop. We rijden langs de Grand Canyon en door de barre woestijn van Arizona om er te komen. Hier zijn twee mooie plekken te vinden, die zich uitstekend lenen voor een mooie foto.

De eerste is Horseshoe Bend. Dit is een merkwaardige kromming in de Colorado rivier, die wel iets wegheeft van een paardenhoef. Hoewel het een echte toeristische attractie is waar zelfs entree voor betaald dient te worden, is het zeker de moeite waard om er even te gaan kijken. De rivier en de rotsen zijn veel groter dan de foto doet vermoeden.

Antilope Canyon

Vanuit Page hebben we een excursie geboekt naar Antilope Canyon. Deze kloof van zandsteen heeft prachtige kleuren.

Met een tourbusje rijden we door de woestijn naar de ingang van de kloof. Goed te herkennen door het konvooi van tourbusjes dat voor de ingang staat.

We mogen alleen met gids naar binnen. Niet omdat we de weg kwijt zouden kunnen raken. De kloof heeft maar één ingang en uitgang. Maar om de drukte te reguleren en om te zorgen dat er geen vernielingen worden aangericht.

Onze gids neemt de tijd om foto’s van ons te nemen en ons te leren hoe we de beste foto’s kunnen nemen van de verschillende kamers.

Ze vertelt over de ‘flash floods’ die zich soms voordoen in Antilope Canyon. Dit fenomeen heeft de kloof doen ontstaan. Als het veel heeft geregend even verderop ontstaat er een snel stromende waterkolk die dwars door de canyon raast. Er zijn diverse gevallen bekend van toeristen die de waarschuwingen in de wind sloegen en omgekomen zijn door deze verraderlijke waterstroom. Als wij er zijn is alles kurkdroog.

Het is een magische plek.

De avond brengen we door in Gone West Family Restaurant. Amerikaans bier, beef ribs en live muziek, ten gehore gebracht door de legendarische Lake Powell Outlaws. Wat wil je nog meer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *