Las Vegas en de Hoover Dam (dag 15)

We worden wakker met uitzicht op de strip.

We hebben honger, dus we gaan een ontbijtje halen. Het hotel serveert wel ontbijt, maar dat is beperkt en duur. Eens kijken of er een Denny’s in de buurt zit. Dat blijkt wel snor te zitten.

We lopen over de strip en zelfs om 8:00 uur ’s ochtends moeten we nog vrouwen met opgeblazen borsten en glitterpakjes ontwijken. Die willen met je op de foto, waar je vervolgens voor moet betalen.

Bij de Denny’s staat er zowaar een rij tot buiten. Maar de 9-graans pannenkoeken met vruchtjes smaken weer als vanouds.

De casino’s zijn zo groot en talrijk dat je er moeiteloos in verdwaalt. Dag en nacht operationeel.

We doen nog wat boodschappen en omdat Leander verkoudheidsklachten heeft, gaan we langs de CVS om een Covid-19 testkit te halen. Helaas: positief. We moeten ons verblijf in Vegas wat aanpassen. In plaats van een shooting range, wat ons oorspronkelijke plan was, gaan we naar de Hoover Dam. Dat is in de buitenlucht en daar kunnen we voldoende afstand houden.

We hopen dat onze klachten beperkt blijven. Zeker met het oog op de dag van morgen, want dan moeten we bijna 7 uur rijden naar onze volgende bestemming.

Een goed nieuwtje bereikt ons ook vandaag. Mijn laptop die ik in Moab vergeten was op de kamer, is in Las Vegas gearriveerd. Na een telefoontje met het hotel heeft de vriendelijke receptiemedewerker mijn Macbook gevonden en opgestuurd via FedEx. Wat mij in staat stelt dit blogje te typen. Wat een opluchting!

De Hoover Dam

De Hoover Dam is een stuwdam die vlakbij Las Vegas ligt. Het is een project uit de Grote Depressie, toen duizenden werklozen aan de dam werkten van 1931 tot 1935.

De schaal van de dam en het bijbehorende stuwmeer zijn onvoorstelbaar. Lake Mead bevat, als het helemaal gevuld is, zoveel water dat je de staat Pennsylvania ermee onderwater zou kunnen zetten.

Nu is het meer allang niet meer volledig gevuld. Sterker nog, er zit zo weinig water in dat men zich daar grote zorgen over maakt. Zou het meer teveel droogvallen, dan kan er geen elektriciteit meer door de dam gegenereerd worden en dat is einde verhaal voor Las Vegas en omgeving.

We kunnen bij de dam goed zien hoe ernstig het is. De witte aanslag op de bergen rondom het meer geven aan hoe hoog de waterstand is geweest in het verleden.

We blijven niet te lang buiten bij de dam. De temperatuur meet vandaag 117 graden Fahrenheit, omgerekend 47 graden Celsius. Dan is zelfs de wind, die vrij stevig waait, niet meer aangenaam maar een gloeiendhete föhn. Je verdampt waar je bij staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *