De Grand Canyon (dag 8)

De Grand Canyon (dag 8)

We rijden vanuit Tusayan in een kwartiertje naar het National Park Grand Canyon. Bij de ingang moet je een toegangskaart kopen. Voor ons rijdt een pickup-truck met Mexicanen, die vlak voor de toegangspoort handig afbuigen richting een kampeerplaats, om vervolgens daarna vrolijk de weg weer op te draaien. Kennelijk is het toegangskaartje geen must als je weet hoe je het moet omzeilen.

Niets kan je voorbereiden op het gevoel dat je krijgt als je voor het eerst de Canyon ziet. De afmetingen en de peilloze diepte zijn zo immens, dat je het in je buik voelt. Zeker als je op de rand gaat staan. Iets wat ik heb gedaan, maar dan wel met een veilige marge.

We besteden een hele dag bij de Grand Canyon, we gaan langs de South Rim naar de diverse bekende uitkijkpunten. Sommige stukjes lopen we, en we maken ook gebruik van de gratis shuttlebus die hier rijdt.

De uitzichtpunten luisteren naar namen als Hopi Point, Mojavi Point, Powell Point en Yaki Point.

We nemen de South Kaibab Trail naar beneden tot Point Ooh Aah. Dat is niet helemaal naar beneden. Dat is zo ver, dat het meer dan een dag zou kosten om weer boven te komen. Bovendien loopt de temperatuur op in Canyon tot boven de 40 graden Celsius.

In de avond eten we een snelle hap bij Wendy’s, en rijden dan met de auto naar Desert View Point. Een wat verder gelegen uitkijkpunt waar een Watchtower staat en het wat rustiger is. Het mooie aan dit punt is dat je de Colorado rivier goed kunt zien.

De zonsondergang bij de Canyon voelt heel sereen.

Op weg naar de Grand Canyon (dag 7)

Er zitten twee dagen in ons reisschema waarop we een flinke afstand moeten afleggen. Vandaag is zo’n dag. We rijden van Indian Wells, California tot aan de Grand Canyon in Arizona. Ruim 650 kilometer en 6 uur in de auto.

We vertrekken vroeg en wisselen het rijden af. We rijden over eindeloos rechte wegen, door woestijn, bossen en bergen. We steken de Colorado rivier over en een aantal spoorwegovergangen.

Je moet hier niet vergeten op tijd te tanken, want soms komt er in 100 mijl geen tankstation voorbij. Het land om ons heen is leeg en verlaten

We arriveren rond 15:00 plaatselijke tijd in Tusayan. Een klein plaatsje vlakbij de Canyon. Het dorp bestaat vooral uit hotels en eetgelegenheden.

We kunnen hier even uitrusten. In het hotel is een Western bar waar we Arizona bier proberen en een T-bone steak.

Morgen hebben we de hele dag de tijd om de Grand Canyon te gaan bekijken.