De vlucht naar San Francisco (dag 1)

We houden ons hart vast als we vertrekken richting Schiphol. Er is een tekort aan personeel bij de security check. Hierdoor wordt aangeraden vier uur van tevoren naar de luchthaven te komen. Diverse vluchten zijn zelfs al geannuleerd. Gelukkig niet die van ons.

We bereiden ons voor op het ergste. Misschien valt het daarom mee. We zijn twee uur bezig van inchecken tot aan de gate. Nog genoeg tijd over voor een biertje en een burgertje, om de vakantie goed te beginnen.

De vlucht van United Airlines naar San Francisco verloopt vlekkeloos. Nauwelijks turbulentie in de moderne Boeing 787. Onderweg genieten we van prachtige uitzichten op Groenland en de baai van San Francisco.

Maar als we geland zijn, zijn we er nog niet. In Amerika laten ze je graag lijden op de luchthavens. Ruim twee uur staan we in de rij voor een paspoort controle. Niemand vind dat raar. Wat ze op Schiphol abnormaal vinden, is hier de norm.

De huurauto is dan weer snel opgehaald. We mogen een geparkeerde auto uitkiezen. We kiezen voor een grijze Nissan Altima. Hiermee rijden in een paar minuten naar ons eerste hotel: Focus SFO. Een eenvoudig hotel vlakbij het vliegveld, waar we vooral proberen niet te snel in slaap te vallen. De jetlag hakt er echter toch in. We houden het vol tot ongeveer negen uur plaatselijke tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *