Yosemite National Park (dag 18)

Yosemite is het laatste park dat we bezoeken op onze reis, en één van de mooiste.

Een hevige bosbrand houdt huis in een deel van het park. Daarom is niet het hele park open. Er is echter nog meer dan genoeg te zien.

We verblijven vlakbij het park, wederom in een lodge die de naam Cedar Lodge draagt. Dit keer gelukkig wel met airco. De temperatuur is in dit gebied nog een stuk hoger dan in Kings Canyon.

We rijden vroeg het park in. Onze bedoeling is om met de gratis shuttlebus het park te verkennen, zoals we dat ook in de andere parken hebben gedaan. De shuttlebus blijkt echter niet of nauwelijks te rijden. Waarom weten we niet. Dan maar met onze eigen auto het park verder verkennen.

Wat Yosemite zo mooi maakt, is de combinatie van grillige bergen, fraaie bossen, groene weides, watervallen en kabbelende beekjes.

Al deze ingrediënten ervaren we ten volle op onze hikes door het park. Langs iconische punten als El Capitan, Mirror Lake en Tunnel View.

Eekhoorntjes zijn in overvloed te vinden. Ze rennen op onverwachte momenten over de weg. Helaas is niet elke oversteekpoging succesvol.

We komen zelfs een beer tegen op één van de paden! Gelukkig is hij moe en gaat hij slapen. We kunnen onze weg vredig vervolgen, zonder een sprintje te hoeven trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *