Arches National Park (dag 10)

We hebben een drukke dag vandaag. Vanuit Page is het ruim 4,5 uur rijden naar onze volgende bestemming, Arches National Park.

Het is om meerdere redenen een uitdaging, want met de tickets die we hebben voor het park, mogen we alleen tussen 14:00 en 15:00 naar binnen. Ook rijden we een andere Amerikaanse staat binnen, Utah, die een uur tijdsverschil heeft met Arizona.

Dat betekent dat we vroeg weg moeten. Om op tijd bij het park te zijn gaan we vroeg ontbijten, dat kan gelukkig bij het hotel. Veel hotels bieden geen ontbijt aan in Amerika. Je moet dan naar een apart ontbijtrestaurant. Maar dat hoeft hier dus niet, dat spaart tijd.

Het is echter niet bepaald een 5-sterren ontbijt. Ik vraag om wat toast en probeer dit vervolgens in de toaster te doen, maar die werkt niet. Als ik vraag hoe ik mijn broodjes dan moet toasten, zegt de serveerster “doe ze maar in de microwave”. Ok, dan maar geen toast.

Om 8:00 uur ’s ochtends checken we uit, starten de auto en gaan we op weg naar Arches.

De rit door het woestijnlandschap is weer prachtig. We rijden urenlang door de woestijn, met wijdse uitzichten en bizarre rotsformaties, door Navajo en Apache gebied. We passeren het Four Corners point, waar vier staten bij elkaar komen: Arizona, Utah, New Mexico en Colorado. Helaas laat ons strakke schema het niet toe om een uitstapje naar de andere staten te maken.

We rijden Utah binnen. Ongeveer op de helft stoppen we op een verlaten weg. Ik zie mijn kans schoon om even te plassen in de berm. Nog geen tien seconden later horen we een sirene. De Highway Patrol. Hoe is het mogelijk. Ik kijk verschrikt achterom. Een boze agent roept me toe “does it look like a toilet here?” en rijdt dan gelukkig door. Ik kom met de schrik vrij.

Je zou denken dat ze blij zijn met wat extra water in de woestijn in Utah. Kennelijk niet.

We vervolgen onze weg en komen aan bij Arches National Park. Arches is een heel bijzonder gebied, omdat je hier verschillende door de natuur gevormde stenen bogen bij elkaar vind.

Om het park in te komen staan we een half uurtje in de file bij de ingang. Dit is gangbaar. Gelukkig zijn we op tijd.

Eenmaal in het park kunnen we ons vergapen aan de bizarre zandsteenformaties die door erosie zijn ontstaan. Waaronder dus een heel aantal stenen bogen. Zeer de moeite waard. We rijden naar een centraal punt, waar we via een hike zowel Windows Arches, Turret Arch en Double Arches kunnen bereiken.

Vervolgens rijden we door naar ons hotel in Moab. Tegenover het hotel is de Moab Brewery te vinden, waar ze naast plaatselijk gebrouwen bier een Moab Monster burger serveren, die we uiteraard proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *